MARRI BAG TARINA

Marri Bag tarina

Kaikki lähti ongelman ratkaisusta kävely lenkillä Pispalan valtatien kohdassa, josta näkee Pyhäjärvelle sekä Näsijärvelle. 

Kävelin perus narurepulla ystäväni luokse ja matkaani häiritse repun köydet joita pidin käsilläni kiinni, kunnes muistin että avaimistani löytyy solki. Yhdistin soljella repun köydet, kunnes tajusin että narurepuissa kuuluu olla samankaltainen rintaremmi, mitä on repuissa. Tämän valaistuksen jälkeen katselin molemmille järville, jossa elokuun viimeisillä päivillä olevat purjehtijat purjehtivat purjeveneillään ja siinä syntyi idea kehittää koko narureppu jossa materiaalit ovat kierrätyksestä ja päämateriaali on veneiden purjeet, sillä ne on kestäviä ja täynnä upeita värejä sekä yksityiskohtia. 

Alusta asti oli selvää että kaikki materiaali on oltava kierrätyksestä, vanhasta uniikki uutuus ja kaikki työvaiheet tullaan tekemään Pirkanmaalla. 

Repun ensimmäisen prototyypin rintaremmin kanssa tein äitini kanssa, edesmenneen mummini ompelukoneella. 

Tuotteiden kehitys on lähtenyt käytännön syistä. Repun jälkeinen vyölaukku on juuri näppärän kokoinen ja muotonsa se on saanut tuulen pullistamasta purjeesta. 

Toilettipussukasta tein tarpeeksi ison jotta nyssäköiden kantaminen loppuu ja näin syntyi myös wiikendit. Riittävän iso sekä sopivan kokoinen pieni wiikendi. Pikkupussukka syntyi palautteesta, kun haluttiin pieni pussukka johon saisi esim huulipunat sekä korut. 

Olen aina halunnut että laukut ovat käytännöllisiä, kestäviä, uniikkeja sekä niissä on ripaus reippautta sekä kauneutta. Suomalainen käsityö on itselleni kaikki kaikessa, rakastan tehdä omilla käsilläni. 

Marri Bagin elämä on vasta alkutaipaleilla ja matka on ollut jo nyt niin upea kuin monet purjehdus retket, mitä tuotteiden purjeet ovat nähneet järvillä sekä merillä.

- Marianne Hartio


Marri Bag tuotteiden kehittäjä sekä suunnittelija: Marianne Hartio

Pirkanmaalaiset pienyritykset Marri Bag tuotteiden takana:

Roskiin menevät purjeet: NebSails Ky https://www.nebsails.fi/

 Turvallisuus syistä seinistä pois otetut köydet: Tampereen Kiipeilykeskus

https://www.tampereenkiipeilykeskus.fi/

Romuun menevien autojen turvavyöt: Autokorjaamo ja romuttamo Valto Oy https://www.valtokoivula.fi/

Muovi- ja metalliosat: Tarvike Friman   https://www.kangastukku.net/

Kierrätys vetoketjut: Nextiili-paja https://www.nextiili.fi/

Tuotteiden ompelija: Myway Clothing Ky Heidi Lindell https://www.mywayclothing.fi/

Painatus: Tampereen Brodeerauspalvelu Oy https://www.merkit.net/